Затверджені 6 інвестиційних проектів розвитку вугільної галузі - Насалик

Затверджені 6 інвестиційних проектів розвитку вугільної галузі - Насалик

Укрінформ
В Україні вже затверджено 6 інвестиційних проектів щодо розвитку вітчизняної вугледобувної галузі.

Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик під час зустрічі з представниками польської компанії «Fasing», повідомляє прес-служба Міненерговугілля.

“Ігор Насалик поінформував про плани щодо впровадження інвестиційних проектів з відкриття нових лав. За його словами, на сьогодні затверджено 6 інвестиційних проектів, реалізація яких сприятиме забезпеченню України вугіллям”, - розповіли у прес-службі.

Міністр також зазначив, що наразі здійснюється переведення українських енергоблоків на спалювання вугілля газової групи, оскільки усі запаси антрациту залишилися на тимчасово окупованій території України.

Читайте також: Гройсман очолив координаційну раду з питань реформ у ПЕК

Водночас він запевнив, що проблем із запасами вугілля газової групи немає, шахти мають необхідні виробничі запаси, але потребують модернізації та сучасного гірничо-шахтного обладнання.

“В Україні є всі необхідні умови, щоб проекти з видобутку вугілля були економічно вигідними”, - підкреслив Насалик і додав, що Україна зацікавлена, “щоб добрі відносини з Польською Республікою були активно реалізовані в економічній площині”.

Разом з тим, у Міненерговугіллі проінформували, що представники компанії «Fasing» ознайомили з технічними можливостями щодо участі у розвитку вугільної галузі в Україні та досвідом співпраці з провідними компаніями та банківськими установами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-