Світовий банк спрогнозував інфляцію-2018 в Україні

Світовий банк спрогнозував інфляцію-2018 в Україні

Укрінформ
Світовий банк прогнозує, що у 2018 році інфляція в Україні може досягти 10%, оскільки залишаються досить значними інфляційні ризики.

Про це сказала у вівторок на прес-конференції економіст Світового банку в Україні Анастасія Головач, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У 2017 році інфляція досягла майже 14%. Інфляційні ризики залишаються досить значними. Очікуємо, що інфляція у 2018 році може досягти 10%", - зазначила Головач.

За її словами, для того, щоб зменшити інфляційні ризики та зберегти макроекономічну стабільність, дуже важливо запровадити реформи, пов’язані з бюджетною сферою, зокрема в сфері освіти, охорони здоров’я тощо. "Тобто, потрібно розробляти відповідні заходи, які б дозволяли підвищувати заробітну плату, але при цьому оптимізувати кадровий склад", - зауважила представник Світового банку.

Читайте також: Світовий банк назвав умови зростання економіки в Україні

Подальше ж підвищення зарплати в бюджетній сфері темпами, які вищі за інфляцію, може призвести до того, що видатки на оплату праці становитимуть понад 18% ВВП, зауважила Головач.

Як повідомляв Укрінформ, Світовий банк оприлюднив 10 квітня економічний огляд стосовно України, де, зокрема, зазначається, що для економічного зростання до 4% і більше Україні в найближчі два роки потрібно зберегти макроекономічну стабільність та завершити реформи стосовно ринку землі, оздоровлення фінансового сектора, протидії корупції та приватизації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-