Мінекономіки назвало найактивніших учасників публічних закупівель

Мінекономіки назвало найактивніших учасників публічних закупівель

Укрінформ
Торік у сфері публічних закупівель 99,84% договорів укладено з вітчизняними суб’єктами господарювання, а 0,16% - з іноземними постачальниками.

Такі дані оприлюднило у вівторок Міністерство економічного розвитку у звіті сфери публічних закупівель у 2017 році.

«За результатами проведених процедур закупівель 99,84% договорів укладено з вітчизняними суб’єктами господарювання, а 0,16% договорів з іноземними постачальниками», - йдеться у документі.

Переможцями у процедурах закупівель, проведених торік, були визнані 30 304 суб’єкта господарювання. Найактивнішими учасниками, які перемагали у найбільшій кількості лотів,стали ТОВ "БАДМ-Б" з перемогою у 3 664 лота, ТОВ "Український папір" – 2 810, ПАТ "Київобленерго" – 2 653, ТОВ “Альянс Еволюшн” – 2 408, ТОВ "Епіцентр К" – 1 669 лотів відповідно.

Читайте також: Мінекономіки розписало, як ростиме мінімальна зарплата в найближчі три роки

Іноземною компанією, яка в звітному році має найбільшу кількість успішно виграних лотів, стала ARAKO spol. s r.o. з Чехії. Це чеський виробник трубопровідної арматури для енергетики, хімічної і нафтохімічної промисловості. Компанія стала переможцем в 12 лотах закупівель з підрозділом CPV “42000000-6 Промислова техніка” в ДП “Національна атомна енергогенеруюча компанія “Енергоатом”. 

Інша іноземна компанія, яка також стала лідером у сфері публічних закупівель в Україні, є Xinjiang Beiken Energy Engineering Co із Китаю. Вона стала переможцем в закупівлі послуг, пов’язаних з нафтогазовою промисловістю (CPV (агреговано) 76000000-3) в ПАТ "Укргазвидобування" з очікуваною вартістю понад 3 млрд 442 млн грн. Ця закупівля була найвартіснішою серед закупівель, де переможцями стали іноземні компанії.

В Мінекономрозвитку зазначили, що торік за результатами аналізу даних, розмішених в електронній системі закупівель, найчастіше закуповувалися товари. Так, частка товарів склала 64,16% за кількістю та 51,91% за їх очікуваною вартістю в загальному обсязі всіх закупівель .

Завдяки успішно проведеним публічним закупівлям, за даними Мінекономрозвитку, економія коштів в закупівлях становить 8,19%, що в абсолютному відношенні становить 27,09 млрд грн. Найбільше у 2017 році вдалось зекономили на закупівлях будівельних робіт та поточного ремонту, нафтопродуктів, палива, електроенергії та інших джерел енергії, а також медичного обладнання, фармацевтичної продукції та на закупівлях засобів особистої гігієни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-