Фонд гарантування достроково погасив частину кредиту НБУ в 900 мільйонів

Фонд гарантування достроково погасив частину кредиту НБУ в 900 мільйонів

Укрінформ
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб здійснив дострокове погашення частини кредиту від Національного банку України в розмірі 900 млн грн.

Про це повідомляє у вівторок прес-служба ФГВФО.

"Четвертого квітня Фонд гарантування вкладів фізичних осіб у черговий раз здійснив дострокове погашення частки кредиту від Національного банку України (НБУ) в сумі 900 млн грн. Дострокове погашення частки заборгованості стало можливим завдяки успішній реалізації активів неплатоспроможних банків, що дозволило Фонду накопичити достатню суму коштів", - зазначається в повідомленні.

У прес-службі нагадали, що за останні 8 місяців Фонд достроково погасив частку кредитів НБУ на суму 5,6 млрд грн, з них 3,6 млрд грн – з початку 2018 року.

Залишок заборгованості за залученнями Фонду станом на 5 квітня становить 63 342,9 млн грн, у тому числі: 2 884,3 млн грн заборгованість за кредитами НБУ, 59 558,6 млн грн заборгованість за векселями (перед Міністерством фінансів України, без урахування відсотків).

Читайте також: Фонд гарантування продовжив виплати вкладникам двох банків

Як повідомляв Укрінформ, Фонд розробив проект Порядку дострокового погашення векселів Фонду (боргів перед Міністерством фінансів), який був підтриманий на Раді з питань фінансової стабільності 19 січня 2018 року. Наразі Фонд сподівається на прийняття уже найближчим часом відповідних рішень Мінфіну та Кабінету міністрів щодо втілення на практиці цього порядку, що дозволить розпочати дострокове погашення вказаних боргових зобов’язань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-