Укрнафта планує цьогоріч сплатити близько 5,5 мільярда ренти

Укрнафта планує цьогоріч сплатити близько 5,5 мільярда ренти

Укрінформ
ПАТ "Укрнафта" планує цього року сплатити близько 5,5 млрд грн рентних платежів за видобуток нафти й газу, з них близько 270 млн грн надійде на користь місцевих бюджетів.

Про це повідомляє прес-служба Укрнафти.

"За попередніми оцінками, в 2018 році "Укрнафта" сплатить близько 5,5 млрд грн ренти. Принцип розподілу рентної плати за видобуток нафти та газу передбачає, що 5% рентних платежів направляється на користь місцевих бюджетів, а 95% – до загального фонду державного бюджету", - йдеться у повідомленні.

У компанії пояснили, що 2% доходів від ренти спрямовуються в районні бюджети, а 3% – до бюджетів міст обласного значення, бюджетів об'єднаних територіальних громад за місцем видобутку природних ресурсів.

"Таким чином, механізм розподілу ренти дає можливість громадам отримати частину доходів від видобутку нафти та газу. Отже, до бюджетів областей, районів та громад мають надійти близько 270 млн грн доходів від рентних платежів", - додали у компанії.

Читайте також: Укрнафта до кінця року пробурить дві нові свердловини

Як зазначається, за лютий 2018 року ПАТ "Укрнафта" сплатила до державного та місцевих бюджетів 530,2 млн грн рентної плати за користування надрами за зобов'язаннями. Відповідно до механізму розподілу рентної плати за видобуток нафти та газу, що діє від початку цього року, з них 26,5 млн грн надійшло до обласних, районних та місцевих бюджетів різних рівнів.

Найбільші надходження отримали громади та обласні бюджети Сумщини (11,6 млн грн), Івано-Франківщини (5,8 млн грн), Полтавщини (4,1 млн грн) та Чернігівщини (2,5 млн грн).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-