Фонд гарантування достроково погасив частку кредиту перед НБУ

Фонд гарантування достроково погасив частку кредиту перед НБУ

Укрінформ
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб здійснив чергове дострокове погашення частки кредиту від Національного банку України (НБУ) в сумі 700 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба ФГВФО

«Фонд гарантування здійснив чергове дострокове погашення частки кредиту від Національного банку України (НБУ) в сумі 700 млн грн», - йдеться в повідомленні.

За останні вісім місяців Фонд гарантування вже достроково погасив заборгованість перед НБУ на суму 4,7 млрд грн, з них 2,7 млрд грн - з початку 2018 року. Залишок за залученими Фондом гарантування коштами станом на 26 березня 2018 року складає 63 342,9 млн грн, у тому числі: 3 784,3 млн грн заборгованість за кредитами НБУ та 59 558,6 млн грн заборгованість за векселями (перед Міністерством фінансів України).

Читайте також: Фонд гарантування на рік продовжив термін ліквідації "Профін Банку"

У 2017 році Фонд гарантування розробив проект Порядку дострокового погашення векселів Фонду (боргів перед Державою), який був підтриманий на Раді з питань фінансової стабільності 19 січня 2018 року. Наразі, Фонд веде консультації з Міністерством фінансів України щодо втілення на практиці цього порядку і сподівається на те, що найближчим часом прийняття відповідного рішення Кабінетом міністрів України дозволить розпочати погашення своїх боргових зобов'язань перед Державою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-