Смолій назвав сім цілей нової стратегії Нацбанку

Смолій назвав сім цілей нової стратегії Нацбанку

Укрінформ
Національний банк презентував стейкхолдерам Стратегію центрального банку, яка встановлює цілі на середньостроковий період.

Про це повідомляє прес-служба НБУ

"Зараз ми маємо потужний фундамент для розвитку фінансової системи. За останні два роки банки України повернули довіру громадян. Національний банк має чітке бачення та програму: ми продовжимо працювати на забезпечення цінової та фінансової стабільності, разом із фінансовим сектором сприятимемо економічному зростанню. Реалізація цього бачення буде здійснюватися за сімома напрямками розвитку. Шість спрямовані назовні - на задоволення потреб фінансової екосистеми. Одна з важливих передумов для їх досягнення - висока інституційна спроможність центробанку. Розуміючи це, Національний банк ставить перед собою і внутрішню ціль - стати сучасним, відкритим, ефективним, незалежним центральним банком», - сказав голова НБУ Яків Смолій.

Читайте також: США привітали призначення Смолія на посаду голови НБУ

Стратегія Національного банку складається з таких цілей: низька та стабільна інфляція, стабільна, прозора та ефективна банківська система, відновлення кредитування, ефективне регулювання фінансового сектору, вільний рух капіталу, фінансова інклюзія та сучасний, відкритий, незалежний і ефективний центральний банк.

«Ми проаналізували потреби учасників фінансової екосистеми, умови середовища, у якому вони працюють, тенденції, що впливатимуть на екосистему в майбутньому. На базі цього аналізу ми і сформували Стратегію Національного банку - дорожню карта, якою ми будемо керуватися найближчі роки для досягнення визначених семи цілей», - зазначив Смолій.

Як повідомляв Укрінформ, 15 березня 2018 року Верховна Рада України за поданням Президента України затвердила Якова Смолія на посаді голови Національного банку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-