Суд став на бік Ощадбанку у спорі щодо дійсності іпотеки по заставі Брокбізнесбанку

Суд став на бік Ощадбанку у спорі щодо дійсності іпотеки по заставі Брокбізнесбанку

Укрінформ
Ощадбанк отримав остаточне рішення щодо застави Брокбізнесбанку на суму 200 млн гривень. Зокрема, суд став на бік Ощадбанку у спорі щодо дійсності іпотеки, що виступала забезпеченням за кредитом.

Про це Укрінформу повідомили з прес-служби Ощадбанку.

"Ощадбанк остаточно переміг у спорі щодо дійсності іпотеки, що виступала забезпеченням за кредитом на суму 200 млн гривень. Зважаючи на законну та послідовну правову позицію Ощадбанку, Верховний Суд ухвалив обгрунтоване рішення на його користь та поставив крапку в цьому спорі", - йдеться в повідомленні.

Так, у 2013 році нежитлову будівлю за адресою: вул. Саксаганського, 115-а було передано в іпотеку Ощадбанку товариством з обмеженою відповідальністю «Капітал Інвест ЛТД» у забезпечення за кредитним договором, що був укладений між Ощадбанком та Брокбізнесбанком. Колишні власники Брокбізнесбанку були також бенефіціарами зазначеної компанії. 

Читайте також: Розкрадання в Ощадбанку: топ-менеджера посадили під домашній арешт

Оскільки Брокбізнесбанк не виконав свої зобов’язання за кредитним договором, Ощадбанк протягом майже 5 років намагався отримати задоволення своїх вимог, у тому числі за рахунок нерухомого майна, що знаходиться по вул. Саксаганського, 115-а. 

У той же час, ТОВ «Капітал Інвест ЛТД» та інші особи, що були задіяні у справі, вживали різноманітних контрзаходів: намагались розірвати договір у судовому порядку, оскаржували рішення зборів про передачу майна в іпотеку, оскаржували дійсність укладеного договору, змінювали підстави позову та ініціювали подання інших позовів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-