Світовий цукровий гігант зупинив свій завод на Миколаївщині

Світовий цукровий гігант зупинив свій завод на Миколаївщині

Укрінформ
Компанія ED&F Man Ukraine зупиняє роботу Засільського цукрового заводу на Миколаївщині через надлишок цукру на ринку.

Про це компанія повідомила на своїй сторінці у Facebook. 

«ED&F Man Ukraine міняє фокус сівозміни. Враховуючи передбачуваний надлишок цукру в короткостроковій перспективі, ми гнучко підходимо до управління активами агропромислового комплексу. Тому Засільський цукровий завод тимчасово зупинить виробництво, а сільськогосподарський підрозділ переорієнтується на більш вигідні сьогодні ротаційні культури, такі як бобові», - йдеться у повідомленні.

Власники заводу також запевняють, що постійно стежать за ринком. Отож, коли цукрові прогнози вкажуть на посилення місцевого ринку, вони повернуться до вирощування цукрового буряку та відновлять роботу цукрового заводу.

Зазначається, що цукрове виробництво ED&F Man в Україні включає в себе Засільський цукровий завод потужністю 6000 тон цукрового буряку на добу та 14000 гектарів сільськогосподарських земель. Він був придбаний десять років тому і переоснащений обладнанням трьох європейських цукрових заводів.

Читайте також: Виробництво цукру в Україні зросло на 6,5%

Компанія ED&F Man була заснована ще в 1783 році у Великій Британії. Сьогодні вона діє у більш ніж 50 країнах світу та є одним з найбільших постачальників продуктів харчування, цукру, спецій, кави, корму для тварин тощо. Щорічно ED&F Man реалізує більш ніж 11 мільйонів мішків з кавою та 10 мільйонів тон цукру.

З 2007 року ED&F Man діє в Україні. Провівши капітальну реконструкцію, компанія відновила роботу єдиного на Півдні України цукрового заводу, що виробляє 50 тисяч тон цукру щороку.

За час роботи в Україні компанія інвестувала в український агробізнес більше 150 мільйонів доларів. Серед клієнтів компанії в Україні: Coca-Сola Ukraine, ООО “Сандора”, Група “Конті”, “Росинка”, Первомайський молочно-консервний комбінат та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-