Мінагро обіцяє максимально спростити вимоги до сільгоспбудівель

Мінагро обіцяє максимально спростити вимоги до сільгоспбудівель

Укрінформ
Дебюрократизація дозвільних процедур до будівництва тваринницьких комплексів розглядається як один із стимулів до інвестиційного пожвавлення в цій галузі.

Про це повідомляє прес-служба Мінагро за підсумками міжвідомчої наради щодо діючих процедур та вимог до будівництва тваринницьких комплексів.

Нарада відбулась з метою напрацювання спільних підходів до їх оптимізації та спрощення. 

"Дебюрократизація дозвільних процедур розглядається як один із стимулів до інвестиційного пожвавлення в цій галузі", - зазначили в Мінагрополітики.

Повідомляється, що в Україні діє значний перелік обов’язкових будівельних норм, санітарних правил та екологічних вимог до сільськогосподарських будівель. Неодноразове внесення змін до таких вимог, а також зволікання із відміною старих правил призводять до затягування процесів і блокування будівництва.

«Цьогоріч держава спрямовує на підтримку тваринництва безпрецедентні 4 млрд грн, більша частина з яких передбачена на будівництво тваринницьких комплексів. Спільно напрацьований алгоритм має зняти бюрократичні перепони та прискорити процес введення в експлуатацію таких об’єктів», - зазначив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк. 

Читайте також: В Україні торік зібрали понад 18 мільйонів тонн олійних культур - Мінагро

Він додав, що за умови відпрацьованої та максимально спрощеної системи погоджень, можна очікувати підвищення зацікавленості аграріїв у будівництві об’єктів та у виробництві продукції тваринництва.

Усі пропозиції учасників зустрічі будуть враховані при затвердженні алгоритму дій в частині спрощення дозвільних процедур. Також найближчим часом планується проведення спільних регіональних семінарів для аграріїв з метою роз’яснення нововведень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-