Фонд гарантування затвердив умови реструктуризації іпотечних кредитів фізосіб

Фонд гарантування затвердив умови реструктуризації іпотечних кредитів фізосіб

Укрінформ
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб затвердив умови реструктуризації заборгованості за іпотечними кредитами фізичних осіб перед банками, що ліквідуються.

Про це повідомляє прес-служба ФГВФО.

«Відповідне положення, а також необхідні зміни до існуючих нормативних актів фонду були затверджені рішенням виконавчої дирекції від 5 лютого 2018 року. Документ уже подано на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України», - йдеться в повідомленні.

Розроблені фондом умови реструктуризації будуть єдині для всіх банків, що ліквідуються. Скористатися ними зможуть усі фізичні особи - клієнти банків, що ліквідуються, які мають заборгованість за кредитними договорами, виконання зобов'язань за якими забезпечено іпотекою.

Серед ключових моментів розробленої програми реструктуризації - перегляд черговості погашення кредитної заборгованості. Так, на період реструктуризації, у першу чергу, відбуватиметься погашення основної суми кредиту, а процентна ставка встановлюється на рівні 0,01% річних, а комісійні винагороди - на рівні 1 грн. 

Крім того, у разі дострокового погашення заборгованості не застосовуватимуться будь-які штрафні санкції. 

Читайте також: Фонд гарантування продав на голландському аукціоні активи банку "Таврика"

При цьому, після укладення договору про реструктуризацію, позичальнику необхідно буде сплатити не менш ніж 10% від суми кредитної заборгованості (тіло + нараховані проценти+ нараховані комісії), розрахованої станом на дату звернення фізичної особи - боржника щодо реструктуризації.

Період реструктуризації, відповідно до вимог Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб», не може перевищувати строк ліквідації банку. Після завершення цього періоду - усі істотні умови, у тому числі черговість погашення кредитної заборгованості та відсоткові ставки за користування кредитом, встановлюються відповідно до умов кредитного договору, що діяв до проведення реструктуризації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-