Торік понад 40% залізничних квитків купили через Інтернет

Торік понад 40% залізничних квитків купили через Інтернет

Укрінформ
Торік через Інтернет пасажири купили майже 22 млн залізничних квитків і це становить більше 40% від загального їх продажу.

Про це повідомив у п'ятницю в.о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов у Twitter.

"Через інтернет у 2017-му році пасажири купили майже на 6 млн квитків більше, ніж роком раніше. 41% квитків від загального продажу було придбано через електронні сервіси", - зазначив він.

За інформацією прес-служби Укрзалізниці, у 2016 році через електронні канали було реалізовано 16,7 млн квитків (34% від загального продажу).

Загалом з 2008 року онлайн оформлено майже 65 млн квитків за залізничні перевезення. 

В Укрзалізниці пояснюють таку популярність послуги з продажу електронних квитків тим, що купити проїзний документ можна будь-де та будь-коли, пасажир самостійно обирає потрібний поїзд, тип вагона й місце. До того ж, квиток, оформлений через інтернет, практично неможливо загубити – його можна друкувати необмежену кількість разів з листа, що приходить на електронну пошту пасажира.

Читайте також: Укрзалізниця планує цьогоріч оновити понад 10% пасажирських вагонів - Кравцов

Квитки через інтернет можна придбати на всі поїзди внутрішнього сполучення, окрім додаткових і регіональних. На регіональні поїзди та міжнародні поїзди, що курсують у сполученні з країнами СНД, пасажири в режимі онлайн можуть оформити й оплатити проїзд, після чого отримають бланк замовлення на електронну пошту, і його необхідно обміняти в залізничній касі на звичайний квиток.

Крім цього, через Інтернет можна придбати електронні квитки на міжнародні поїзди 705/706 Київ – Пшемишль,  715/716 Київ – Пшемисль та 351/352 Здолбунів – Хелм. На всі інші поїзди, що курсують до країн Європи, квитки наразі можна придбати в міжнародних касах. Укрзалізниця продовжує роботу з колегами з залізниць європейських країн для створення можливості продажу квитків через інтернет на поїзди міжнародного сполучення. Наразі відпрацьовуються нормативні та технічні питання.

В Укрзалізниці нагадали, що для придбання квитків онлайн пасажири можуть скористатися офіційним сервісом Укрзалізниці booking.uz.gov.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-