Близько 350 молодих сімей зможуть цього року отримати житло на пільгових умовах

Близько 350 молодих сімей зможуть цього року отримати житло на пільгових умовах

Укрінформ
АБ «Укргазбанк» спільно з Державним фондом сприяння молодіжному житловому будівництву підписали меморандум Державної програми компенсації 30% вартості житла для молодих українських сімей. 

Підписання меморандуму відбулось в Укрінформі, участь в якому взяли голова правління Укргазбанку Кирило Шевченко та голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Сергій Комнатний.

«Наприкінці минулого року ми модернізували програму доступного житла, дещо спростили умови участі програми, та маючи в минулому році навіть невеликий ресурс ми почали її реалізовувати. На поточний рік ми маємо в законі про державний бюджет - 100 млн грн на реалізацію даної програми. Зараз ведемо переговори з місцевими органами влади щодо долучення в частині фінансування цієї програми, саме за рахунок коштів місцевих бюджетів», - сказав  Комнатний.

Він зазначив, що реалізація програми в минулому році показала, що далеко не всі громадяни спроможні внести свою частину коштів, яка належна їм до сплати. 

«Ми почали замислюватись над об'єднанням зусиль з фінансовими установами, і Укргазбанк - це перша організація, яку ми розглядали з метою поєднання зусиль, щоб громадянам було доступніше вирішити своє житлове питання», - зауважив Комнатний.

За його словами, даною програмою в цьому році зможуть скористатись близько 350 сімей, зокрема і переселенці.

«Що стосується переселенців, то найважливіша умова, щоб у переселенця не було у власності майна на підконтрольній території України, тоді він матиме право на таке житло. Є ще одне обмеження по доходу, він не повинен перевищувати п'ятикратного розміру середньої заробітної плати у регіоні. Якщо, наприклад, брати середню зарплатню по Києву, яка становить близько 11-12 тисяч грн,  то це відповідно не більше 60 тисяч грн», - зазначив  Комнатний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-