Укрзалізниця затвердила нову систему оплати праці

Укрзалізниця затвердила нову систему оплати праці

Інфографіка
Укрінформ
ПАТ "Укрзалізниця" затвердила нову систему праці, що дозволяє уже на першому етапі підвищити зарплату залізничникам в середньому від 17 до 30%. Уже з 1 грудня половина усіх працівників залізниці матиме підвищені оклади.

Про це повідомив у п'ятницю у Facebook в.о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов.

"Правління ПАТ "Укрзалізниця" щойно схвалило нову систему оплати праці. Це результат наших довгих, складних, але конструктивних переговорів з профспілкою залізничників та транспортних будівельників, котра є стороною галузевої угоди. Ідеї, що напрацьовувались впродовж останніх півтора року, ми змогли втілити за останні два місяці у новій системі оплати праці", - написав він.

Кравцов зазначив, що загалом нинішній рік є знаковим з точки зору реального соціального діалогу у компанії. "Навіть побіжний аналіз свідчить, що зростання заробітної плати за 2016-2017 роки було більшим, ніж у період 2011-2016 років. На початку 2017 року відбулось чергове підвищення заробітних плат на 25%, у 2,5 раза збільшено розмір добових. Сьогодні - нова система оплати праці, котра, тільки на цьому етапі, у середньому дасть зростання заробітних плат від 17 до 30%", - зауважив він.

За словами Кравцова, розробляючи нову систему оплати праці, менеджмент Укрзалізниці виходив з того, що простої індексації заробітної плати сьогодні вже не достатньо, адже сама система оплати праці, особливо для робітничих професій і адмінперсоналу, вже давно не відповідає реаліям часу.

Саме тому одним з позитивних наслідків реформи оплати праці стало її радикальне спрощення. Замість більш ніж 18 таблиць, котрі застосовувались раніше, тепер будуть використовуватись лише 4 основні таблиці з тарифними ставками.

Читайте також: Укрзалізниця може щороку заробляти 395 мільйонів на постачанні електроенергії

Керівник Укрзалізниці повідомив, що відповідно до ухваленого документа з 1 грудня 2017 року змінюється система оплати праці для робітників основних професій, локомотивних бригад, машиністів-інструкторів локомотивних бригад. Загалом з 1 грудня підвищення заробітної плати стосуватиметься майже 50% робітників ПАТ "Укрзалізниця".

Далі, за словами Кравцова, впродовж двох тижнів вестиметься робота щодо наступного етапу підвищення заробітних плат у рамках нової системи оплати праці. "Буде погоджено перелік професій та посад, яких буде переведено на нову систему з 1 січня. Закінчити переведення усіх працівників ПАТ "Укрзалізниця" на нову систему оплати праці ми плануємо до квітня 2018 року", - повідомив Кравцов.

Він також запевнив, що суми, закладені у підвищення фонду зарплати, прозоро і відкрито, у повному обсязі будуть спрямовані на підвищення оплати праці з грудня, і на будь-які інші потреби ці кошти витрачені не будуть.

Керівник Укрзалізниці висловив переконання, що результати розпочатої реформи матимуть як короткостроковий, так і довгостроковий ефект, а перші позитивні зміни будуть помітні вже найближчим часом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-