Roshen не купили через високі ризики - глава Rothschild в СНД

Roshen не купили через високі ризики - глава Rothschild в СНД

Оновлено
Укрінформ
Усі зацікавлені сторони відмовилися від можливості покупки корпорації Roshen через високий ризик та українсько-російську кризу.

Про це заявив директор компанії Rothschild в СНД Джованні Сальветті в інтерв'ю "Українській правді".

"Треба усвідомлювати, що тільки гравці глобального рівня можуть дозволити собі купити таку велику компанію, вартість якої в нормальних ринкових умовах становить кілька мільярдів доларів. Проте незабаром ми зрозуміли, що всі виявилися дуже байдужі до цієї можливості. Українсько-російська криза була на піку, і її розвиток був непередбачуваний, особливо в той час", - сказав Сальветті.

Він відзначив, що з таким пропозиціями звернувся до основних світових гравців, які працюють у цьому секторі: європейців, північноамериканців, азіатів, а також до деяких великих інвестиційних фондів.

"Фактично, всі зацікавлені сторони повідомили нам, що не готові взяти на себе такий високий ризик і ввічливо відмовлялися від можливості", - наголосив директор Rothschild у СНД.

Він вважає рішення про розміщення частки Президента Петра Порошенка в Roshen (а не в усій компанії, де також є ряд акціонерів, які не мають контрольного пакета, включаючи найбільший міноритарний пакет акцій у генерального директора) у форматі "сліпого" трасту є найпрозорішим і єдиним робочим варіантом ефективного відокремлення Порошенка від його прав власності на акції.

Читайте також: Близько 90% податків Roshen сплачує в Україні

Як відомо, Порошенко на час свого президентства передав свою частку (85%) в корпорації Roshen у так званий сліпий траст під керуванням інвестиційного банку Rothschild. Решта акцій Roshen, за даними ЗМІ, належать генеральному директору корпорації В'ячеславу Москалевському (13%) і чотирьом менеджерам корпорації (по 0,5%).

Фото: Дмитий Ларін, УП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-