Експерти: Критерії ФГВФО до осіб, які реалізовуватимуть кредити банкротів - неприйнятні

Експерти: Критерії ФГВФО до осіб, які реалізовуватимуть кредити банкротів - неприйнятні

Укрінформ
У Асоціації «Біржові та електронні майданчики» вважають, що запропоновані Фондом гарантування критерії щодо відбору осіб, які готуватимуть та реалізовуватимуть пули кредитів збанкрутілих банків, є неприйнятними.

Про це на круглому столі в Укрінформі на тему: "Нові кваліфікаційні відбори ФГВФО: хто, коли та на яких умовах готуватиме й реалізовуватиме пули активів збанкрутілих банків" сказав директор Асоціації «Біржові та електронні майданчики» Олег Падалка. 

«У всіх, хто хотів би взяти участь у цьому кваліфікаційному відборі, саме критерій - досвід підготовки до продажу пулу лотів у 3 млрд грн, викликає підозри, так як це найдискримінаційніший критерій відбору», - сказав Падалка. 

Зокрема, метою проведення кваліфікаційного відбору за напрямом «Послуги комплексної підготовки до продажу пулів кредитів» є відбір осіб, які надають комплексні послуги з підготовки та супроводження процесу продажу пулів кредитів банків, що ліквідуються. До участі в кваліфікаційному відборі запрошуються фізичні особи - підприємці та юридичні особи (резиденти або нерезиденти), які мають: досвід надання комплексних послуг з підготовки до продажу пулу кредитів балансовою вартістю (сумарною заборгованістю по тілу кредиту та відсотках) не менше 3 млрд гривень (або еквіваленту цієї суми в іноземній валюті за офіційним курсом гривні, установленим Національним банком України на дату оголошення цього кваліфікаційного відбору) за останні три роки. 

Читайте також: Фонд гарантування цього тижня планує продати активи банків на 22 мільярди

Також, особи, які мають досвід роботи у проведенні аналізу інформації щодо активів, підготовки аналітичних матеріалів, інформаційних презентацій та маркетингових компаній тощо в рамках передпродажної підготовки пулу кредитів. Особи, що мають досвід роботи та технічні можливості для оцифрування документів із використанням технологій, апаратного та програмного забезпечення, які дозволяють проводити обробку сканованих документів (самостійно або із залученням субпідрядних організацій), досвід роботи у організаційному супроводі операцій по передачі первісних документів за продані пули кредитів покупцю, зазначили фахівці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-