В Україні зареєстровані понад 1,8 мільйона підприємців

В Україні зареєстровані понад 1,8 мільйона підприємців

Укрінформ
В Україні станом на жовтень цього року зареєстровано 1 млн 811 тисяч підприємців. 

Про це повідомив у прямому ефірі "Свободи слова" на ICTV міністр соціальної політики Андрій Рева, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В січні 2017 року, за даними Державної фіскальної служби в Україні, було зареєстровано 1 млн 792 тис. підприємців. При цьому за цей період, особливо в січні-лютому-березні, закрилося 449 тис. підприємців. З них - 228 тис. не платили жодних податків і не вели жодної діяльності. Станом на жовтень 2017 року в Україні зареєстровано 1 млн 811 тис. підприємців. Тобто нові підприємці, які зареєструвалися і почали платити нові податки, практично відтворили цю систему", - заявив він.

Рева також додав, що кількість найманих працівників, які сплачують ЄСВ, з початку року помітно зросла.

"Тепер беремо найманих працівників: вересень 2017 року - 12 млн 921,5 тис. осіб, це більше, ніж в грудні 2016 року на 94 тисячі, а в порівнянні з січнем у нас кількість застрахованих осіб зросла на 230 тис. осіб", - резюмував міністр.

За його словами, у вересні 2017 року прийнято на роботу 436,5 тис. осіб, а припинено трудові відносини - 314,8 тис. осіб. Тобто працевлаштовано на 121,7 тис. більше, ніж звільнено, що демонструє позитивну динаміку.

Читайте також: Середня зарплата у 2018 може зрости до 10 тисяч - Гройсман

При цьому він уточнив, що на 25% зменшилася кількість людей, які перебувають на обліку в центрі зайнятості.

Водночас, Рева зазначив, що рівень тінізації заробітних плат достатньо високий.

" В січні 2017 року майже 70 тис. керівників дрібних і середніх підприємств декларували заробітну плату на рівні мінімальної. Зараз таких 48 тисяч. Це говорить, що рівень тінізації достатньо високий і потрібно піднімати мінімальну заробітну плату", - підкреслив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-