Порошенко пропонує

Порошенко пропонує "запустити" податок на виведений капітал з 1 січня 2019 року

Укрінформ
Президент України пропонує замінити податок на прибуток підприємств на податок на виведений капітал з 1 січня 2019 року. 

Про це він сказав під час ІІ Всеукраїнському форумі об'єднаних громад, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"ВВП у третьому кварталі поточного року зріс на 2,1%. Після глибокого падіння, спричиненого війною та економічною агресією з боку Росії, ця позитивна тенденція не може не тішити. Але очевидно, що такі темпи для нас є категорично неприйнятними. Отже, ми повинні шукати нестандартні, нетривіальні рішення для стимулювання інвестицій та прискорення економічного зростання", - сказав Порошенко

Він зазначив, що запропонував замість податку на прибуток підприємств запровадити податок на виведений капітал. 

"Це означатиме оподаткування лише тієї частини прибутку підприємств, яка не спрямовується на розширення чи створення виробництв. Тобто вивільнить кошти на розвиток та модернізацію підприємств. Сподіваюся, цю новацію запустимо з 1 січня 2019 року. Вже наступного бюджетного року впровадимо розстрочку на сплату ПДВ на імпорт обладнання для виробництва", - зазначив Порошенко. 

Читайте також: Земельний кадастр має бути заповнений на 100% до кінця наступного року - Порошенко

Як повідомляв Укрінформ, раніше міністр фінансів Олександр Данилюк заявляв, що податок на виведений капітал в Україні зможе повноцінно запрацювати за двох умов: реформування податкової служби та скорочення державних видатків. Данилюк також повідомляв, що "за ініціативи Президента впровадження буде з 1 січня".

У жовтні поточного року Кабінет міністрів України схвалив законопроект "Про внесення змін до Податкового кодексу про податок на виведений капітал". У Мінфіні вважають, що запровадження податку на виведений капітал замість податку на прибуток стане стимулом для бізнесу реінвестувати кошти у виробництво та розвиток. Це також має спростити правила оподаткування та процедуру адміністрування і покращити інвестиційний клімат в країні. Водночас у міністерстві зауважили, що реалізація норм законопроекту у 2018 році призведе до втрат державного бюджету в сумі 26 млрд грн та місцевих бюджетів – 5,4 млрд грн. Тому уряд ухвалив рішення відправити проект закону на розгляд Національної ради реформ, щоб знайти оптимальне рішення щодо того, які саме витрати будуть скорочуватися для компенсації бюджетних втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-