Прибуток великих та середніх підприємств зріс утричі - Держстат

Прибуток великих та середніх підприємств зріс утричі - Держстат

Укрінформ
Фінансовий результат діяльності великих та середніх підприємств в Україні за 9 місяців зріс майже втричі в порівнянні з аналогічним показником минулого року.

Про це повідомляє Урядовий портал з посиланням на дані Державної служби статистики України.

"Фінансовий результат (дохід до оподаткування) діяльності великих та середніх підприємств в Україні за 9 місяців поточного року зріс до 237,8 млрд грн, що майже втричі більше аналогічного показника минулого року (82 млрд грн)", - йдеться в повідмленні.

Зазначається, що загальний прибуток компаній за 9 місяців року становив 368,6 млрд грн (зростання на 36,3% порівняно з минулим роком), загальний збиток - 130,8 млрд грн (скорочення на 30,6% порівняно з минулим роком). При цьому частка збиткових підприємств скоротилася до 29,7% від загальної кількості компаній.

Читайте також: Промислове виробництво в Україні за 10 місяців скоротилося на 0,2% - Держстат

В галузевому розрізі найбільш динамічно розвивалися промислові підприємства, підприємства сфери харчування та сфери обігу нерухомості, які продемонстрували зростання доходу на 80% і більше порівняно з показниками минулого року. В числі кращих – підприємства сфери ІТ та телекомунікацій (58,8% зростання), сфери обслуговування (46,8%) і торгівлі (41,2%).

Серед промислових лідерів – підприємства видобувної промисловості (зростання доходів на 167,2%), хімічної промисловості (119,2%), переробної промисловості (39,4%), машинобудування (25,8%).

Як зазначається, негативне співвідношення показника доходів і збитків все ще демонструють металургійні підприємства, які зазнали серйозних втрат на початку року – через блокаду Донбасу. Разом з тим, в абсолютних цифрах цей показник скорочується. Так, прибуток металургійних підприємств за 9 місяців року становить 206,6 млрд грн (зростання на 78,8% порівняно з минулим роком), збитки – 255,8 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-