Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Як осучаснити центри крові: показуємо приклад

Як осучаснити центри крові: показуємо приклад

Блоги
Укрінформ
Моя мрія – щоби подібні центри крові з’явились у кожному обласному центрі України! 

Сьогодні з гордістю повідомляю про те, що здійснилася ще одна наша мрія: два роки тому ми інвестували серйозні кошти в реконструкцію Сумського обласного центру крові, і нині це – взірець для всієї України, визнаний представниками МОЗ найсучаснішим обласним центром крові, який має новітнє обладнання та 100-відсотково зможе витримати іспит за міжнародними стандартами!

Як відомо, питання реформування системи крові в Україні назріло давно. Лікувальні заклади не забезпечуються препаратами крові у потрібному обсязі, при цьому значна кількість компонентів крові не використовується і утилізується. Також багато проблем виникає й на етапі забору крові, її переробці та перевірці на інфекції.

Тож ми взялися допомогти вирішувати цю проблему. Розпочали з Сум. Тепер тут функціонує найсучасніший центр крові в Україні з найвищим рівнем безпеки донорів і реципієнтів, з сучасним обладнанням та реактивами. І він вже забезпечує заготівлю 98,2% донорської крові та її компонентів у регіоні!

В центрі встановили новітнє обладнання, що відповідає основним світовим вимогам в галузі охорони здоров'я, яке дозволяє збирати понад 30 000 літрів плазми щороку. Вся плазма проходить перевірку на біохімічні та інфекційні маркери на високотехнологічному автоматизованому діагностичному обладнанні. Цьогоріч також вдалося відкрити філії цього центру в Шостці й у Ромнах.

Моя мрія – щоб такі центри крові з’явились у кожному обласному центрі України! 

Костянтин Єфименко, голова наглядової ради Фармацевтичної компанії «Біофарма»

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-