НБУ розширив перелік забезпечення для оцінки банками кредитного ризику

НБУ розширив перелік забезпечення для оцінки банками кредитного ризику

Укрінформ
Національний банк України розширив перелік забезпечення, що є прийнятним для розрахунку банками розміру кредитного ризику за активними банківськими операціями.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

«Зокрема, перелік доповнено місцевими гарантіями міських рад. Національний банк доповнив перелік, виходячи з діючих норм законодавства України щодо повноважень міських органів влади зі збору доходів та наявних інституційних механізмів, що знижують ризик їх дефолту, які в свою чергу узгоджуються з підходами щодо врахування такого виду забезпечення, передбаченими положеннями Базельського комітету з банківського нагляду», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: ПриватБанк отримав на зберігання першу партію готівки від Нацбанку

Відповідні зміни до Положення про визначення банками України розміру кредитного ризику затверджено постановою Правління Національного банку України № 113 від 15 листопада 2017 року, яка набуває чинності з дня, наступного за днем її офіційного опублікування.

Як повідомлялось, Правління НБУ постановою № 351 від 30 червня 2016 затвердило "Положення про визначення банками України розміру кредитного ризику за активними банківськими операціями". Мета нового положення - забезпечити повну та своєчасну оцінку банками величини кредитного ризику, що сприятиме коректному розрахунку їх капіталу та, в кінцевому результаті, посилить фінансову стійкість банківського сектора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-