ГПУ виклала листи Ощадбанку та казначейства про кошти Януковича і Ко

ГПУ виклала листи Ощадбанку та казначейства про кошти Януковича і Ко

Скрін
Укрінформ
Генеральна прокуратура оприлюднила листи від ПАТ «Ощадбанк» та Державної казначейської служби України щодо надходження коштів, які належали злочинній організації Віктора Януковича.

Відповідне повідомлення розміщене на сторінці ГПУ в Facebook.

«Лист від ПАТ «Ощадбанк» щодо зарахування коштів, що належали злочинній організації В.Януковича, до Державної казначейської служби України. Лист Державної казначейської служби України щодо надходження коштів, що належали злочинній організації В.Януковича. Лист Державної казначейської служби України щодо зарахування до Державного бюджету коштів Кампанії Quickpace Limited», - ідеться в повідомленні.

Окрім того, опубліковані скріни листів на сторінці ГПУ.

Як повідомляв Укрінформ, НАБУ порушило кримінальну справу за фактом зникнення 156,8 млн дол та 218,1 тис. грн з рахунків у Ощадбанку, які належали компанії Quickpace Limited, пов'язаній з народним депутатом Олександром Онищенком, та були заарештовані за рішенням суду від 24 травня 2016 р. на рахунках банку в рамках розслідування «газової справи».

За даними детективів НАБУ, станом на 17 жовтня 2017 р., незважаючи на наявні обтяження (нескасоване та неоскаржене рішення суду про їхній арешт), ці кошти зникли з рахунків у ПАТ «Державний ощадний банк України». У банку це пояснили тим, що ці кошти нібито перераховані до Державного бюджету на підставі вироку Краматорського суду Донецької області, яким було затверджено угоду про визнання винуватості з громадянином Аркадієм К.

У НАБУ наголосили, що посадовці банку під час допиту не надали жодних відомостей на підтвердження перерахування зазначених сум у рахунок держбюджету, посилаючись на заборону їх розголошувати.

У свою чергу генпрокурор Юрій Луценко заявив, що інформація Національного антикорупційного бюро про зникнення з рахунків Ощадбанку 156,8 млн доларів не відповідає дійсності - ці гроші конфісковані у Держбюджет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-