Держстат порахував, на скільки зросла середня зарплата з початку року

Держстат порахував, на скільки зросла середня зарплата з початку року

Укрінформ
Показник середньої номінальної заробітної плати в Україні у вересні становив 7351 грн, що у 2,3 раза більше встановленої з січня 2017 року мінімальної зарплати і на 37,2% більше показника вересня минулого року.

Як свідчать дані Державної служби статистики України, в річному вимірі найбільше зросли зарплати працівників освіти (57,9%), охорони здоров’я (45%), військових (69,3%). Ріст зарплат промисловості становив в середньому 29%, порівняно з вереснем минулого року, і це також в 2,5-3 рази перевищує показник мінімальної зарплати.

У регіональному розрізі позитивний тренд зростання зарплат демонструють всі регіони України, а найкращі показники – в Києві, Вінницькій, Волинській, Житомирській, Дніпропетровській, Львівській, Харківській, Херсонській, Хмельницькій, Чернівецькій областях.

Дані держстату підтверджують тренд на відновлення економіки та подолання кризових явищ початку року, спричинених, у тому числі, блокадою Донбасу.

Прикметно також, що зростання зарплат не спричиняє значні інфляційні коливання. Показник росту доходів громадян стабільно перевищує показник інфляції.

Читайте також: Держстат повідомив про скорочення кількості безробітних на 9 тисяч осіб

Нагадаємо, Національний банк України покращив прогноз росту економіки держави в 2017 році до 2,2%. Прогноз на 2018 рік – 3 – 3,2% росту ВВП, що відповідає прогнозу Уряду, закладеному в проект державного бюджету на 2018 рік.

Як зазначав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман зафіксований тренд свідчить про стабілізацію економіки та її подальший розвиток з одночасним уповільненням інфляційних процесів, які носять суто природний і контрольований характер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-