Гройсман про повернення ПДВ: Систему

Гройсман про повернення ПДВ: Систему "відкатів" подолали

Укрінформ
В Україні вдалося подолати систему, при якій отримання підприємством компенсації податку на додану вартість було неможливим без 10-30% хабарів.

Про це Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман сказав на зустрічі з представниками гірничо-збагачувальних комбінатів у Полтавській області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Всі компанії в Україні, які мали отримувати з бюджету автоматичну компенсацію податку на додану вартість - це мільярди гривень - не могли цього зробити, тому що існувала система тотальних хабарів. Треба було повернути з цієї суми 10, 20, 30% коштів у владу, і тільки тоді можна було отримати решту. Ми зламали цю систему. Сьогодні копійка в копійку, хвилина в хвилину кошти, які ви заробили, потрапляють на ваші рахунки, і це дає можливість розвиватись", - зазначив Прем'єр.

Він підкреслив, що інвестори також відзначають покращення ситуації.

Читайте також: Техніка має максимально вироблятися в Україні - Гройсман

На своїй сторінці у Facebook Гройсман зазначив, що Єристівський ГЗК, який він відвідав сьогодні, – молоде і дуже потужне підприємство з видобутку залізної руди.

"Унікальний кар'єр, розроблений "з нуля" із запасами на декілька десятиліть, новітні технології видобутку, великий ремонтний цех важкої техніки, робота для понад 1200 фахівців з середньою зарплатою 12 300 грн. Обсяг реалізованої продукції з початку року зріс до 4,4 млрд грн. Загальний обсяг вкладених інвестицій - понад 700 млн дол. Тішить, що в планах - нарощення потужностей, а це – нові робочі місця, зарплати, податкові відрахування в бюджети всіх рівнів - перспективи розвитку регіону та держави", - наголосив Прем'єр-міністр.

Сьогодні Гройсман перебуває з робочою поїздкою на Полтавщині, де, за його словами, виробляють продукції на понад 100 млрд грн на рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-