Нацбанк пояснив причини прискорення інфляції

Нацбанк пояснив причини прискорення інфляції

Укрінформ
Інфляція у вересні 2017 року прискорилась до 16,4% у річному вимірі, що зумовлено прискоренням зростання цін на сирі продовольчі товари, підвищенням виробничих витрат, а також певним пожвавлення споживчого попиту.

Про це під час брифінгу сказав в.о. голови НБУ Яків Смолій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Споживча інфляція у вересні 2017 року прискорилась до 16,4% у річному вимірі і перевищила траєкторію прогнозу Нацбанку. Це зумовлено прискоренням зростання цін на сирі продовольчі товари, підвищенням виробничих витрат, а також певним пожвавлення споживчого попиту. Як і в попередні місяці, через дію факторів з боку пропозиції на внутрішньому ринку високими темпами зростали ціни на фрукти та овочі, м'ясну та молочну продукцію", - сказав Смолій.

Читайте також: Інфляція-2017 в Україні стане найвищою серед країн Європи - Forex Club

За його словами, прискоренню базової інфляції сприяла й очікувана активізація споживаного попиту, це відбулось завдяки зростанню реальних наявних доходів населення внаслідок підвищення заробітної плати в приватному секторі через високий попит на робочу силу, а також поступове поліпшення споживчих настроїв на тлі оголошених ініціатив уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-