Україна здатна забезпечити зростання економіки на 5-7% вже у 2019 році - Гройсман

Україна здатна забезпечити зростання економіки на 5-7% вже у 2019 році - Гройсман

Укрінформ
Україна має всі можливості для того, аби вже в 2019 році досягти зростання ВВП на рівні 5-7%.

Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час виступу на засіданні Ради регіонального розвитку, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«3% (закладений прогноз зростання ВВП на 2018 рік. - ред) відображають наші можливості? Ні! Ми реально можемо збільшити економічне зростання на 5-7% вже з 2019 року», - сказав Гройсман.

Він підкреслив, що Україна вже подолала кризу 2014-2015 років, спричинену гібридною війною, втратою 20% промвиробництва та чверті економічного потенціалу. І зараз держава послідовно й поступово надолужує темпи розвитку – попри зовнішні загрози та десятиліття втрачених можливостей, наголосив Гройсман.

Серед ключових перетворень в державі Гройсман назвав децентралізацію, яка створила передумови відродження міст і сіл, початок масштабного ремонту доріг, відновлення енергетичного потенціалу та проведення системних змін в освіті, медицині та пенсійній сфері.

Читайте також: Гройсман: За дев’ять місяців власні доходи об’єднаних громад зросли майже на 83%

Глава уряду запевнив, що наразі Україна має всі можливості для досягнення поставлених завдань. Держава має значний потенціал в сільському господарстві, в енергетиці, в металургії, в машинобудуванні, в легкій промисловості, в сфері високих технологій, в креативних індустріях, підкреслив Прем'єр-міністр. ПІДКР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-