Монетизація субсидій пройде у три етапи

Монетизація субсидій пройде у три етапи

Укрінформ
Міністерство фінансів України розробило план переходу на грошові розрахунки за субсидіями, який буде складатися з трьох етапів.

Про це пише в своїй статті для ZN.UA, заступник міністра фінансів Сергій Марченко.

"Перший етап включатиме монетизацію розрахунків за субсидіями на рівні підприємств - надавачів послуг. На другому етапі - підготовка системи до проведення монетизації субсидій на рівні домогосподарств (створення необхідної інфраструктури, створення єдиного реєстру та бази даних субсидиантов і їх верифікація тощо). І нарешті, на третьому етапі - монетизація субсидій на рівні домогосподарств", - йдеться у повідомленні.

За словами Марченка, зараз ми перебуваємо на першому етапі, який вводить з нового року монетизацію субсидій на рівні надавачів послуг. Метою цих змін є перехід на прозорі і своєчасні розрахунки "живими" грошима за субсидіями між державою і виконавцями послуг.

Читайте також: Гройсман анонсував виплату монетизованих субсидій найближчим часом

Після опалювального сезону 2017-2018 років планується перевести частину платежів на звичайні поточні рахунки підприємств-надавачів послуг. Такий крок забезпечить ще одну передумову для переходу до вільного ринку - створить можливості для підприємств, які хочуть працювати з населенням, і відкриє шлях до прямого перерахування субсидій домогосподарствам, які самостійно зможуть розраховуватися за комунальні послуги, йдеться також у повідомленні.

"На практиці це буде працювати наступним чином: перерахування субсидії Держказначейство буде здійснювати безпосередньо без будь-яких протоколів. Субсидії будуть перераховуватися за фактично спожиті енергоносії і надані послуги, що дозволить уникнути ситуацій, коли, наприклад, виконавці отримують більший обсяг субсидій, ніж спожили домогосподарства. Крім того, будуть чітко встановлені терміни проведення розрахунків - до 24-го числа кожного місяця, що буде гарантувати своєчасність оплати. І при цьому виконавці послуг зможуть обирати найбільш конкурентного постачальника енергоносіїв і розраховуватися з ними "живими" грошима від субсидій", - ідеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що монетизація пільг і субсидій проводитиметься у два етапи: спочатку на рівні виконавців комунальних послуг, потім - на рівні споживача.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-