Укрзалізниця планує поліпшити житлові умови та підвищити зарплату своїм працівникам

Укрзалізниця планує поліпшити житлові умови та підвищити зарплату своїм працівникам

Укрінформ
ПАТ "Укрзалізниця" планує збільшити інвестиції в будівництво житла для залізничників і фінансуватиме, насамперед, ті об'єкти, які можна завершити у короткі строки.

Про це заявив в.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов під час зустрічі з представниками Ради профспілки залізничників і транспортних будівельників України та керівниками дорожніх профорганізацій, повідомили Укрінформу в прес-службі Укрзалізниці.

"Ми плануємо збільшувати інвестиції в будівництво житла для залізничників і, в першу чергу, фінансуватимемо об'єкти, які можна завершити у короткі терміни. Адже такими програмами ми зможемо підтримати людей та підвищити престиж професії залізничника. Це потужний механізм, який дозволить галузі зберегти висококваліфіковані кадри та зупинити дефіцит робітників", - зазначив Кравцов.

Він нагадав, що на поточний рік на потреби забезпечення залізничників житлом передбачено 100 млн грн, визначено перелік будівель, які потребують переобладнання або завершення будівництва і на які першочергово направлятимуться кошти. Зокрема, це об’єкти в Харкові, Куп’янську, Лимані, Козятині, Ужгороді, Івано-Франківську. 

Окрім будівництва житла та переобладнання під житло нежитлових приміщень, Укрзалізниця, за словами Кравцова, розглядає можливість компенсації витрат на оренду житла та реалізацію інших механізмів, що дадуть змогу працівникам вирішити житлові питання.

Читайте також: На Донецькій залізниці впроваджують систему збереження дизельного пального

Задля збереження кадрового потенціалу залізниці в галузі передбачено також кошти для заохочення працівників робітничих та гостродефіцитних професій, повідомив Кравцов. 

У свою чергу голова Ради профспілки залізничників та транспортних будівельників Вадим Бубняк зауважив, що такі інструменти як додаткове преміювання працівників є позитивним кроком, та водночас наголосив на необхідності підвищення заробітної плати всім працівникам галузі.

"Щоб утримати людей у галузі, вже сьогодні потрібно вирішувати питання підвищення заробітної плати, оздоровлення працівників, збільшення добових витрат на відрядження", - зазначив Бубняк. 

Учасники зустрічі погодилися, що для підвищення посадових окладів та тарифних ставок залізничників необхідно насамперед віднайти джерела, за рахунок яких це можна зробити. Зокрема, такі ресурси можна отримати в разі зменшення податку на землю об’єктів Укрзалізниці або звільнення від акцизного податку на дизельне пальне, що закуповується компанією, але реалізація цих ініціатив потребує не одного дня. Тим часом галузь несе значне соціальне навантаження через недостатню компенсацію місцевими органами влади за пільгові приміські перевезення, товариство спрямовує кошти на виплату кредитних зобов’язань, сплату податків, при цьому не має можливості своєчасно здійснювати індексацію тарифів на вантажні залізничні перевезення.

За підсумками зустрічі Кравцов доручив відповідальним фахівцям товариства найближчим часом розглянути можливість підвищення посадових окладів працівникам галузі та надати профспілкам відповідні розрахунки, а також збільшити розмір добових витрат на відрядження працівників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-