Угорці вивчають можливості Одеського порту як транзитера контейнерних вантажів

Угорці вивчають можливості Одеського порту як транзитера контейнерних вантажів

Укрінформ
Одеський порт відвідали представники угорського офісу всесвітньо відомого логіста Kuehne+Nagel для вивчення можливостей Одеського порту як транзитера контейнерних вантажопотоків.

Про це повідомляється на сайті порту.

"Можливості Одеського порту як транзитера контейнерних вантажопотоків та IT-рішення процедур оформлення морських контейнерів у порту обговорювалися на зустрічі між представниками адміністрації порту та менеджерами угорського представництва однієї з провідних логістичних компаній світу Kuehne+Nagel. Зустріч відбулася сьогодні, 11 жовтня. Після переговорів гостям з Угорщини була надана можливість відвідати обидва контейнерні термінали порту – на Карантинному молу та в Хлібній гавані", - йдеться у повідомленні.

Як прокоментував подію начальник адміністрації порту Ігор Ткачук, зустріч відбулася з ініціативи українського офісу Kuehne+Nagel. 

"Для нас є добрим знаком те, що зустріч відбулася з ініціативи українського офісу Kuehne+Nagel та мала суто прикладний характер. Це означає, що один зі світових лідерів логістики розглядає Одеський порт як потенційного партнера для розширення своєї присутності у портах чорноморського басейну. Фахівці Одеського порту разом з представниками IT-компанії, яка здійснює експлуатацію телекомунікаційних ресурсів, задіяних у процесі оформлення контейнерів та транспортних засобів в українських портах, відповіли на всі запитання наших гостей. Сподіваюсь, ця зустріч стане точкою відліку у налагодженні співробітництва між Kuehne+Nagel та операторами контейнерних терміналів порту", - зазначив він.

Читайте також: АМПУ: Морське єдине вікно аналізуватиме дані про судна, які заходять в порти України

На сьогодні виробничі потужності Одеського порту дозволяють перевантажувати контейнери у обсязі 900 тис.TEU на рік. У 2016 році контейнерообіг у порту зафіксовано на позначці 480,3 тис TEU, що становить 87% від контейнерообігу всіх портів України. Державне підприємство «Адміністрація морських портів України» та інвестор ДП «Контейнерний термінал Одеса» спільно реалізують проект з розширення потужностей терміналу на Карантинному молу, який передбачає збільшення пропускної спроможності на 600 тис. TEU.

Компанія Kuehne+Nagel надає послуги з морських, авіаційних, автомобільних і залізничних перевезень, а також складської логістики і дистрибуції. На сьогодні мережа представництв компанії налічує більше 1300 офісів майже у 100 країнах світу. Кількість персоналу перевищує 70 тис. співробітників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-