Заборгованість Фонду гарантування перед НБУ скоротилась до 6,8 мільярда

Заборгованість Фонду гарантування перед НБУ скоротилась до 6,8 мільярда

Укрінформ
Заборгованість Фонду гарантування вкладів фізичних осіб перед Національним банком з початку 2017 року скоротилась приблизно на 25% або на 2,3 млрд грн, до 6,8 млрд грн.

Про це повідомляє прес-служба НБУ

«У поточному році заборгованість перед Національним банком Фонду гарантування вкладів фізичних осіб скоротилась приблизно на 25% або на 2,3 млрд грн, до 6,8 млрд грн. Останнє погашення частки кредиту відбулось достроково 5 жовтня коштами на суму 1,3 млрд грн», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: НБУ обмежив роботу шести банків

У НБУ зазначають, що підвищенню ефективної роботи Національного банку з ФГВФО у напрямі погашення заборгованості сприяє активна робота фонду з реалізації активів неплатоспроможних банків. Так, з 7,4 млрд грн надходжень від банків, які стали основним джерелом наповнення ФГВФО з початку поточного року, 4,9 млрд грн припадає саме на неплатоспроможні банки. Це кошти, які фонд отримав від реалізації їх активів як погашення витрат на виплату відшкодування вкладникам цих банків. Ще 2,5 млрд грн становили надходження у вигляді регулярних зборів від діючих банків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-