Укрзалізниця пропонуватиме працівникам житло, щоб зупинити відтік кадрів

Укрзалізниця пропонуватиме працівникам житло, щоб зупинити відтік кадрів

Укрінформ
ПАТ «Укрзалізниця» задля стимулювання молодих фахівців у галузі планує реалізувати програму забезпечення залізничників житлом. 

Про це розповів в.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов під час зустрічі з працівникам депо "Фастів-1", повідомили Укрінформу в прес-службі товариства.

"ПАТ «Укрзалізниця» стимулюватиме молодих фахівців та працівників гостродефіцитних робітничих професій залишатися працювати у залізничній галузі. Для посилення їх соціального захисту буде реалізовуватися програма забезпечення житлом", - йдеться у повідомленні.

За словами Кравцова, на будівництво житла для залізничників на цей рік передбачено понад 100 млн грн, а на 2018-й - удвічі більше. "Ми хочемо завдяки такому потужному стимулу зберегти кадри у галузі", – зазначив він. 

Загалом програма будівництва житла для залізничників розрахована на 2018-2021 роки. За інформацією Кравцова, "Укрзалізниця" планує упродовж чотирьох найближчих років інвестувати в будівництво житла для залізничників близько 1,7 млрд грн. 

Читайте також: Кабмін оголосив конкурс до наглядової ради Укрзалізниці

Він зауважив, що сьогодні у галузі спостерігається відтік кадрів виробничих спеціальностей. Насамперед це пов'язано із рівнем заробітної плати, що залишається нижчим, ніж на аналогічні спеціальності в приватному секторі та у найближчому зарубіжжі. На думку Кравцова, посилення соціального захисту працівників товариства має зупинити дефіцит персоналу виробничих спеціальностей. Тому поступове підвищення зарплати залізничникам є пріоритетним завданням у найближчі роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-