У Нацбанку назвали учасників валютної інтервенції у ІV кварталі 2017 року

У Нацбанку назвали учасників валютної інтервенції у ІV кварталі 2017 року

Укрінформ
Національний банк України затвердив перелік банків, які зможуть брати участь у валютних інтервенціях НБУ у формі запиту щодо найкращого курсу у ІV кварталі 2017 року.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

«Згідно з критеріями відбору банків, у такій формі валютної інтервенції можуть брати участь 20 установ, які за підсумками ІІІ кварталу мали найкращий загальний рейтинг серед банків-учасників міжбанківського ринку», - йдеться в повідомленні.

Цей загальний рейтинг розраховується на основі місця банку в кожному з трьох складових рейтингів, побудованих за трьома прозорими критеріями: обсяг операцій банку з купівлі та продажу іноземної валюти з іншими суб'єктами ринку та Національним банком (питома вага місця в цьому рейтингу в обрахунку загального рейтингу становить 50%),  обсяг операцій банку з клієнтами з купівлі та продажу безготівкової іноземної валюти (питома вага місця в цьому рейтингу - 30%), обсяг активів банку (питома вага місця в цьому рейтингу - 20%).

Відповідно до зазначених критеріїв, у IV кварталі перелік банків-учасників валютної інтервенції у формі запиту щодо найкращого курсу залишився без змін.

Як і в попередньому кварталі до нього входять: ПАТ "Альфа-Банк", ПАТ "Банк інвестицій та заощаджень", ПАТ "Банк кредит Дніпро", ПАT "ІНГ Банк Україна", ПАТ "КБ "Глобус", ПАТ "Креді Агріколь банк", АТ "ОТП Банк", АТ "Ощадбанк", Акціонерний банк "Південний", ПАТ КБ "ПриватБанк", ПАТ "Промінвестбанк", ПАT "ПУМБ" та інші.

Читайте також: Прострочений рефінанс: ПриватБанк не повернув 12 мільярдів

Нагадаємо, інтервенції за формою запиту щодо найкращого курсу були запроваджені відповідно до Стратегії валютних інтервенцій Національного банку на 2016-2020 роки. Протягом січня-вересня Національний банк вже купив на міжбанківському валютному ринку майже 2 млрд дол. США, у тому числі через інтервенції за формою запиту щодо найкращого курсу 817 млн дол. США. За цей період Національний банк продав на міжбанківському валютному ринку 546 млн дол. США, у тому числі через інтервенції за формою запиту щодо найкращого курсу 93 млн дол. США. Валютна інтервенція у такій формі здійснюється наступним чином. Спочатку Національний банк проводить одночасний запит у банків щодо ціни на купівлю/продаж іноземної валюти через функціонал торговельно-інформаційних систем Блумберг або Рейтер. Отримавши пропозиції банків, Національний банк укладає угоду з тим банком, який запропонував найкращу ціну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-