НБУ звинувачує Таруту в наклепі

НБУ звинувачує Таруту в наклепі

Укрінформ
Народний депутат Сергій Тарута за допомогою лобістів поширює неправдиву інформацію про нібито слухання у Конгресі Сполучених Штатів Америки, присвячені діяльності української влади та Національного банку.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"За наявною у Національного банку України інформацією, у Конгресі США не відбувалось сьогодні або іншими днями жодного офіційного слухання чи наради, які б становили офіційні заходи Конгресу США та теми, визначені у комунікаціях депутата Тарути. В дійсності, у орендованій кімнаті відбувся малочисельний (до 20 осіб) неофіційний захід, організатором та модератором якого виступив представник лобістської компанії "LibertyInternationalGroup", а спікерами виступили Сергій Тарута та екс-співробітник НБУ Олександр Завадецький. Жодні офіційні представники Адміністрації та Конгресу США участі у цьому заході не брали", - зазначили в НБУ.

У центробанку вважають розповсюджувану інформацію такою, що направлена на підрив міжнародного авторитету країни, успішності проведених реформ, дестабілізацію української банківської системи, та спробу дискредитації Національного банку в очах міжнародних фінансових організацій.

Читайте також: Тарута поскаржився НАБУ на Гонтареву

"Ми також звертаємось до правоохоронних органів та міжнародної спільноти щодо надання відповідної правової оцінки безпрецедентній брехні та спробам Сергія Тарути використати офіційні урядові організації інших країн для реалізації власних інтересів", - наголосили в НБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-