Трюдо пояснив, навіщо Канаді ЗВТ із Україною

Трюдо пояснив, навіщо Канаді ЗВТ із Україною

Укрінформ
Канада завжди залишатиметься другом України і допомагатиме їй захистити себе.

Про це по завершенні перемовин із Президентом України заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, передає кореспондент Укрінформу.

«Канада завжди буде другом України. Я запевнив Президента Порошенка, що Канада продовжуватиме захищати суверенітет України перед лицем незаконної анексії Росією Криму та підтримкою Москвою заколотників на сході України», - сказав Трюдо.

За його словами, основними темами розмови між ним та Петром Порошенком були питання безпеки й торгівлі.

«Канада та Україна єдині у переконанні, що вільний обмін товарами і послугами має стати нормою у дедалі більш пов’язаній глобальній економіці», - зазначив прем'єр-міністр.

Читайте також: Трюдо побачив в Україні значну роботу над реформами

Він додав, що саме ця мотивація стояла за укладенням Угоди про вільну торгівлю між Канадою та Україною, яка набула чинності 1 серпня цього року.

«Така прогресивна торговельна угода може дійсно змінити життя людей. Тепер стало легше підприємцям досягати нових споживачів, а їхнім родинам – дешевше купляти з України. <…> Ця угода створює рамки, які допомагають створити економічне зростання для усіх, а не лише для найбагатшого 1%», - наголосив глава уряду Канади.

Нагадаємо: від 1 серпня між Канадою та Україною діє Угода про вільну торгівлю. Канада негайно скасувала 98% мит на українські товари, які продаються до Канади. Для канадських товарів одразу скасовується 72% мит, а упродовж 7 років безмитний експорт виросте до 98%. Угода також взаємно відкриває ринки державних закупівель. Окремі розділи документа захищають електронну комерцію та інтелектуальну власність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-