Україні та Євросоюзу треба переглянути угоду про вільну торгівлю - Микольска

Україні та Євросоюзу треба переглянути угоду про вільну торгівлю - Микольска

Укрінформ
Угоду про повну та всеохоплюючу зону вільної торгівлі між Україною та ЄС необхідно оновити.

Про це заявила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України - торговий представник України Наталія Микольська на 14-й щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES), повідомляється на сайті YES.

"Теперішню угоду про зону вільної торгівлі необхідно переглянути. Угода була підготовлена давно і вже застаріла. Нам потрібно зібратися з представниками ЄС та подивитися, які заходи лібералізації мають бути проведені", - сказала вона.

Микольська додала, що передбачені угодою квоти наразі не задовольняють вимоги як економіки України, так і ЄС.

Читайте також: Вільна торгівля з ЄС: без «коньяку», але з «паляницею»

Як повідомлялося, Угода про зону вільної торгівлі між Україною і Євросоюзом набула чинності 1 січня 2016 року. При цьому переговори про створення ЗВТ були розпочаті після вступу України у Світову організацію торгівлі в 2008 році.

На сьогодні ЄС став головний торговельним партнером України. Зокрема, за даними уряду, наразі торгівля з країнами ЄС становить 41,1% від загального обсягу зовнішньої торгівлі товарами, а за перше півріччя 2017 року експорт товарів та послуг до ЄС зріс на 22,8% порівняно з аналогічним періодом 2016 року, та склав $9,4 млрд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-