В Одесі запустили автохаб для розмитнення вживаних автівок

В Одесі запустили автохаб для розмитнення вживаних автівок

Фото
Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман у п'ятницю відвідав Одеський морський торговельний порт, у межах пропуску на територію якого розпочав функціонувати автохаб для розмитнення вживаних автівок.

Глава уряду висловив вдячність ініціаторам та учасникам реалізації пілотного проекту першого в Україні автохабу, що діятиме за принципом "єдиного вікна" в межах пункту пропуску "Одеський морський торговельний порт", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Створення такого експрес-сервісу, як автохаб у форматі "єдиного вікна" для оформлення автопродукції, яка в'їжджає в Україну, є пріоритетом для української митниці. Це пілотний проект, і я вважаю, що нам і надалі треба розбудовувати Одеську митницю, яка є надпотужною в масштабах України. Треба зробити якісний сервіс для всіх груп товарів, щоб люди, які займаються бізнесом, не мали жодних підстав у когось щось просити чи давати хабарі. Будемо встановлювати тут сканери, щоб уникнути непорозумінь з підприємцями і корупційної складової у діяльності митників та інших структур", - зазначив Гройсман.

Раніше власники автомобілів та брокери протягом багатьох тижнів здійснювали в порту митне та інше документальне їх оформлення, сказав глава уряду. Не обходилось в цих умовах без корупційних проявів, а зараз оформлення оперативно здійснюється різними державними і технічними службами через "єдине вікно" автохабу.

Як наголосив Прем'єр-міністр, "завдання місцевої влади та керівництва Державної фіскальної служби полягає в тому, щоб створити якісну систему взаємодії з бізнесом". Голова уряду висловив вдячність усім організаціям та асоціаціям бізнесу, які беруть безпосередню участь у формуванні таких систем.

Читайте також: Урядовий контактний центр: Реформування митниці – крок до європейського життя

Прем'єр-міністр нагадав, що "протягом восьми місяців поточного року Одеська митниця збільшила на 50 відсотків надходження коштів до держбюджету. Це означає, що тут зараз працюють більш якісно й ефективно. Хоча ще належить багато потрудитись, щоб митні структури діяли більш прозоро, а комерційні структури не мали до них претензій щодо порушення процедур і почувалися більш комфортно".

Голова Одеської облдержадміністрації Максим Степанов, що супроводжував Прем'єр-міністра в порту, звернув увагу на інноваційний сервіс розмитнення вживаних автівок. "Ввезення людиною чи компанією іномарки раніше займало тижні", - зауважив голова ОДА.

У запуску автохабу також взяли участь керівники транспортного відомства, морського порту та інших державних і комерційних організацій.

Фото: Думская

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-