Гройсман: Без

Гройсман: Без "ремонту" солідарної пенсійної системи неможливо рухатися далі

Укрінформ
Після прийняття Верховною Радою внесеного закону щодо пенсійної реформи уже з 1 жовтня пенсії зростуть для 9 млн пенсіонерів.

Про це у Facebook написав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

"Пенсійна реформа, яку ми розпочинаємо, спрямована саме на те, щоб не тільки відновити справедливість по відношенню до сьогоднішніх пенсіонерів, але й закласти основи для сталої пенсійної системи на майбутнє. Після прийняття Верховною Радою внесеного нами закону уже з 1 жовтня пенсії зростуть для 9 млн пенсіонерів. Ми також передбачили, що в подальшому вони будуть автоматично перераховуватись з врахуванням збільшення середньої заробітної плати і показників інфляції. Тому будуть далі збільшуватись і уже нараховані раніше, і нові пенсії", - написав прем'єр.

Він зазначив, що запропонована пенсійна реформа дозволить за 7-10 років ліквідувати дефіцит Пенсійного фонду, який наразі становить більше 140 млрд грн.

"Тим самим і нинішні, і майбутні пенсіонери будуть убезпечені від ситуації, коли у держави просто не буде можливості взагалі виплачувати пенсії. Все це стосується солідарної системи пенсійного забезпечення, без "ремонту" якої неможливо рухатись далі. Солідарна система - це той фундамент, на якому будується пенсійне забезпечення у всіх країнах світу. Вона дає можливість отримувати пенсію в старості незалежно від життєвих обставин людини. Солідарна система захищає людину", - додав Гройсман.

Читайте також: Коефіцієнти для розрахунку пенсій будуть перераховані - Гримчак

Він зауважив, що наразі уряд разом із експертним середовищем напрацьовує механізми впровадження накопичувальної системи, які планується розпочати впроваджувати вже за декілька років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-