Укрзалізниця скаржиться, що в неї постійно крадуть гальмівні башмаки

Укрзалізниця скаржиться, що в неї постійно крадуть гальмівні башмаки

Укрінформ
З початку 2017 року злочинці викрали майже сотню гальмівних башмаків ПАТ "Українська залізниця", що призводить до руйнування шляхів сполучення.

Через такі крадіжки компанія отримує збитки на тисячі та десятки тисяч гривень, повідомила прес-служба УЗ.

"Залізниця зазнає значних втрат через крадіжки спеціального інвентарю, обладнання, засобів зв’язку та елементів верхньої будови колії. Так, впродовж року злочинці викрали 99 гальмівних башмаків і хоча майже третину повернули залізничники та правоохоронці, такі масштаби крадіжок загрожують безпеці руху поїздів. Лише впродовж серпня поточного року несвідомі громадяни поцупили 9 гальмівних башмаків", - йдеться у повідомленні.

 Як зауважується, башмаки є інвентарем суворого обліку, їх крадіжки можуть призвести до пошкодження рухомого складу та створюють загрозу життю пасажирів та залізничників.

"На превеликий жаль, працівники пунктів прийому металобрухту порушують законодавство, приймаючи залізничний інвентар у несвідомих громадян. Злочинці отримують за поцуплене копійки, завдаючи галузі значних збитків на тисячі та десятки тисяч гривень, руйнують шляхи сполучення", - наголошують в Укрзалізниці.

Читайте також: 1 вересня буде визначена дата обрання нового очільника Укрзалізниці - Омелян

Залізничники сподіваються на більш тісну взаємодію з правоохоронними органами, щодо виявлення осіб, причетних до крадіжок майна залізниці та запобігання правопорушенням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-