У Мінекономіки заперечують, що ціни на автогаз

У Мінекономіки заперечують, що ціни на автогаз "лізуть вгору" через санкції СБУ

Укрінформ
У Міністерстві економічного розвитку і торгівлі заперечують зростання цін на скраплений газ через санкції СБУ.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов. 

«Скажу і я вам щось про скраплений газ, бо ця хвиля пошуку винних у раптовому стрибку цін дійшла і до Міністерства економічного розвитку і торгівлі. МінЕк не займається ринком скрапленого газу, у нас немає жодних інструментів і повноважень для цього. Це до МінЕнерго. Це не спроба "з'їхати", це щире пояснення, що ми не слідкуємо за цим ринком, не маємо кнопок вкл-викл чи можливостей регулювати ціни. Санкції на зовнішньоекономічну діяльність, які ми адмініструємо за поданням СБУ, не зупинили діяльність жодного гравця на ринку», - написав Нефьодов.

Читайте також: Кубіва цікавить стрибок цін на автогаз

Він зазначив, що коли виходить наказ про санкції, він набуває чинності за 40 днів - власне, аби можна було подати апеляцію. 

«В даному випадку так і відбулось, СБУ змінило подання - і ми скасували наказ до його вступу в силу. Вже вийшли пояснення від профільних видань, що ж саме відбувається. Якщо коротко - ціни падали з початку року, всі тримали запаси низькими, потім росіяни поставили на ремонт свої НПЗ, а також дали власні експортні ліцензії тільки Роснефти плюс не вистачає цистерн для швидкої зміни логістики. Тому зараз дефіцит», - додав заступник міністра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-