Фірташ купив Запорізький титано-магнієвий фактично за $1 — Ситник

Фірташ купив Запорізький титано-магнієвий фактично за $1 — Ситник

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро при розслідуванні справ, пов'язаних із бізнесом відомих українських олігархів, стикається з колосальним тиском, особливо щодо Роттердам+.

Про це в інтерв'ю газеті "День" заявив директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник.

"Щодо олігархів ми також працюємо. Наприклад, розслідуємо справу відносно керівництва «Запорізького титано-магнієвого комбінату» і бачимо, що Фірташ забрав його фактично за один долар. Звісно, ставити питання про відповідальність самого Фірташа поки зарано, але ми цю справу розслідуємо. Велика її частина вже в суді. Коли ми переносимо свій погляд на Одеський припортовий, то там також бачимо інтереси того ж самого Фірташа", - сказав Ситник.

Читайте також: Суд таки розгляне позов про повернення державі Запорізького комбінату Фірташа

Він додав, що при розслідуванні діяльності Укрнафти і ПриватБанку НАБУ бачить інтереси Коломойського, а схема «Роттердам+» стосується інтересів Ахметова.

"Всі ці провадження існують, але існує і колосальний тиск, особливо щодо Роттердам+. Фактично всі наші подання зупиняються судом, тобто йде повне блокування розслідування. Така сама ситуація і щодо справи відносно керівництва «Запорізького титано-магнієвого комбінату». Спочатку ця справа півроку пролежала в Печерському райсуді Києва, а потім її передали до Запоріжжя. Після цього пройшло ще дев’ять місяців, але жодного прогресу все одно немає", - констатував директор НАБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-