У порту

У порту "Южний" відкрито перевантажувальний комплекс потужністю 550 тисяч тонн

Відео
Укрінформ
Сьогодні на території контейнерного терміналу ТІС в порту «Южний» відкрито новий високотехнологічний перевантажувальний комплекс для блакитної арматури – спільний проект компаній ТІС та «АрселорМіттал Кривий Ріг».

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі ТІС.

За інформацією прес-служби, голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов на церемонії відкриття заявив, що новий комплекс дозволить збільшити потужності з перевалки контейнерів, зменшити вартість доставки контейнерів до інших регіонів України та розвантажити дороги за рахунок залізничних перевезень.

«Це не просто комплекс, здатний перевалювати 550 тисяч тонн блакитної арматури виробництва «АрселорМіттал». Це будівництво економіки країни, це те, що робить нас сильними. Це не тільки робочі місця, які будуть створені після запуску цього терміналу, це те, що дає новий розвиток для металургійної галузі, тисячі суміжних робочих місць», - заявив голова ОДА. 

Співзасновник компанії ТІС Єгор Гребенников повідомив, що проект було втілено за 5 місяців. Загальна вартість проекту перевищує 4,5 млн доларів. Це найбільший склад такого рівня технологічності в Україні – його площа становить близько 7 тис. кв. м. Він оснащений чотирма потужними мостовими кранами українського виробництва. Ємність одноразового зберігання на складі - понад 40 тис. тонн. Комплекс повністю водонепроникний, оскільки арматура чутлива до вологи та опадів.

Як зазначила заступник генерального директора з маркетингу та збуту «Арселор Міттал Кривий Ріг» Анастасія Татарульєва, новий високотехнологічний склад дозволить збільшити обсяги експортованої продукції.

Присутній на відкритті комплексу глава Одеської митниці Олександр Власов зазначив, що цей комплекс єдиний в Україні, що відповідає останнім вимогам митної інфраструктури.

«Склад дозволить зменшити митне оформлення вантажів як в експортному, так і в імпортному режимах. Надалі термінал використовуватиметься для імпортних вантажів, які будуть розповсюджуватися по країні залізничним транспортом. Це дає можливість розвитку не тільки самому ТІС, але і всьому Південному регіону», - підкреслив Власов.

Як зазначили у прес-службі, ТІС є найбільшим стивідорним оператором України. 20% усіх вантажів, що проходять через Україну морем, обробляються на терміналах ТІС. За підсумками першого півріччя 2017 року вантажопереробка компанії перевищила 13,5 млн тонн вантажів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-