Укрпошта - піонер нового проекту ProZorro.Продажі зі здачі в оренду майна

Укрпошта - піонер нового проекту ProZorro.Продажі зі здачі в оренду майна

Укрінформ
ПАТ "Укрпошта" почне здавати в оренду власну нерухомість, що не використовується компанією, через новий проект електронного майданчика ProZorro.Продажі.

Про це повідомив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов сьогодні, 8 серпня, під час брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я дуже радий, що нашим партнером стала Укрпошта, яка пілотує багато ініціатив і є одним із лідерів у електронних закупівлях", - заявив Нефьодов.

За його словами, новий проект передбачає здачу в оренду майна для комунальних підприємств, місцевих органів виконавчої влади, організацій з державною часткою понад 50%. 

"Я дуже сподіваюся, що разом із Укрпоштою ми зможемо напрацювати і відпілотувати механізми, які надалі будемо пробувати розповсюджувати й на інші держкомпанії, державні і муніципальні органи. Мова йде про те, які більш-менш стандартизовані мають бути умови оренди, як має описуватися це майно, щоб воно було уніфіковане і зручне для потенційного орендаря, як має відбуватися процес погодження", - зазначив Нефьодов.

Читайте також: Укрпошта на третину збільшила обсяг внутрішніх та міжнародних відправлень

Директор з управління нерухомим майном та інфраструктурою ПАТ "Укрпошта" Дмитро Сенніченко розповів, що першим з лоту має піти ресторан в комплексі "Зелена Буча", початкова ціна якого на електронному майданчику складає 31 тис. грн.

Він зазначив, що до кінця року компанія (фактично 5 місяців) може отримати 20 млн грн доходу завдяки здачі майна, яке "простоює".

"В тому році Укрпошта отримала 10 млн грн. Якби ми це зробили рік назад, то мали би 40 млн грн. Наразі ми наближаємося до другої половини року, і ми розпочали процес з укладенням договорів з регіональними фондами держмайна про перенаправлення грошового потоку в підприємства. Друге - виставляємо лоти на аренду. За час, що вже залишився, ми порахували, цього року нам вдасться до 20 млн грн збільшити дохід", - розповів він.

У 2018-2019 роках за допомогою майданчика ProZorro.Продажі Укрпошта планує одержати до 100 млн грн.

Загалом у власності компанії знаходиться 5200 різних об'єктів, а разом з орендованими приміщеннями - 12700.  Майже 220 тис. м кв наразі не використовуються у виробничому процесі компанії, а лише 80 тис. м кв з них передана в оренду. Витрати на утримання та володіння об'єктами нерухомості становлять понад 400 млн грн/рік. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-