Tesla розповіла про рекордні збитки за квартал

Tesla розповіла про рекордні збитки за квартал

Звіт
Укрінформ
Компанія Ілона Маска Tesla відзвітувала про підсумки другого фінансового кварталу в 2017 році. Чистий збиток Tesla в період з квітня по червень становить 336 мільйонів доларів.

Про це повідомляє видання Recode, передає TJournal.

"Аналогічний період до 2016 року компанія закінчила зі збитками 293,2 мільйона доларів. При цьому за рік виручка зросла більш як удвічі — до 2,8 мільярдів доларів. Це перевищило прогнози аналітиків, які припускали, що компанія заробить 2,5 мільярда доларів. Після публікації звіту, вартість акцій компанії на біржі NASDAQ зросла на 9%. З моменту, коли Tesla стала публічною компанією, у неї було тільки два прибуткових квартали", - вказується в звіті.

У своєму листі Tesla повідомила, що не відмовляється від планів проводити по 5 тисяч автомобілів на тиждень до кінця 2017 року і по 10 тисяч машин на тиждень в 2018 році.

При цьому за наступний квартал автовиробник розраховує зібрати близько 1,5 тисячі нових Tesla Model 3, на яку щодня надходить 1800 попередніх замовлень. В цілому новий автомобіль чекають вже близько півмільйона покупців, його вартість починається від 35 тисяч доларів.

Читайте також: Tesla вже передала клієнтам перші 30 електромобілів Model 3

Ілон Маск під час офіційної презентації нової моделі попередив, що на компанію чекає як мінімум 6 місяців «виробничого пекла», а першими машину отримають ті, хто вже раніше замовляв Tesla в США.

На початку липня Маск став володарем першого серійного екземпляра Model 3, права на який передали йому в честь дня народження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-