Opel перейшов у власність французького концерну

Opel перейшов у власність французького концерну

Укрінформ
Opel з 1 серпня остаточно перейшов у власність французького концерну PSA.

Про це інформує німецький Spiegel

"Продаж Opel французькому автоконцерну PSA завершений: з вівторка автовиробник з  Рюссельсгайму (місто неподалік від Франкфурту - ред.) є частиною PSA - Gruppe", - повідомляється у статті.

PSA, другий за величиною у Європі автовиробник, з придбанням Opel збільшує свою частку на європейському ринку з 11 до 17 відсотків.

З 1929 року Opel належав General Motors і був другим найбільшим виробником автомобілів у Німеччині. З 1999 року компанія з її британською "сестрою" Vauxhall фактично не були прибутковими. За планом, з 2020 року прибуток має сягнути 2%, а до 2026 - 6%.

Читайте також: Volkswagen виплатить $1,2 мільярда компенсацій автовласникам у США

Разом з тим, "Opel залишається німецьким, а Vauxhall залишається британським", - повторив дану раніше обіцянку глава концерну PSA Карлос Таварес. Це передбачає, що заводи у цих країнах закриті не будуть.  "Вони відмінно доповнять наш наявний портфель з французьких марок Peugeot, Citroen і DS Automobiles", - додав Таверс.

PSA заплатив GM-Європа за обидві марки близько 2,2 мільярдів євро. А з урахуванням того, що новий власник перебирає на себе зобов'язання щодо пенсійного забезпечення працівників, угода йому обійдеться в цілому у 4,7 млрд євро.

На підприємствах Opel/Vauxhall працюють близько 38 тис. співробітників в семи європейських країнах, половина з них - у Німеччині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-