Україна вже відчуває переваги ЗВТ із Європою й Канадою - Гройсман

Україна вже відчуває переваги ЗВТ із Європою й Канадою - Гройсман

Укрінформ
Україна на шляху європейської інтеграції поглиблюватиме торговельні відносини з Європейським Союзом.

На цьому наголосив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман у привітанні працівників торгівлі України з професійним святом, повідомляє Урядовий портал.

"На шляху європейської інтеграції на нас чекає також подальше поглиблення торговельних відносин з Європейським Союзом. Угода про зону вільної торгівлі з Європейським Союзом та Канадою відкриває для України нові ринки та нові можливості, якими ми вже починаємо користуватися. Українські фахівці отримують неоціненний досвід у процесі реалізації міжнародних торговельних угод та контрактів", - підкреслив Прем'єр.

Читайте також: Україна хоче почати консультації щодо ЗВТ з Британією - посол

Гройсман наголосив, що завданням уряду є активізація торговельних відносин, надання їм свіжого дихання. Зокрема, зауважив він, уряд активно працює над тим, щоб встановити чіткі, прозорі і зрозумілі правила, які будуть вигідними для усіх сторін – від виробника до кінцевого споживача товару. 

"Водночас ми робимо рішучі кроки у напрямі дерегуляції бізнесу, кожен з них надає нового імпульсу торговельному процесу в країні. Пріоритетним напрямом урядової політики є захист інтересів експортерів і виведення національних товарів на нові ринки. Не менш важливим елементом успішної торгівлі є розвинута інфраструктура. Відновлені дороги, будівництво яких є одним з найважливіших загальнонаціональних проектів, сприятимуть покращенню транспортної логістики", - сказав Гройсман.

На його переконання, усі ці заходи забезпечують пожвавлення торговельних відносин. 

День працівників торгівлі - професійне свято працівників торгівлі України. Відзначається з 1995 року щорічно в останню неділю липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-