Гройсман ініціює створення єдиної стратегії розвитку всього транспорту

Гройсман ініціює створення єдиної стратегії розвитку всього транспорту

Укрінформ
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман ініціює розробку єдиної Стратегії розвитку транспортної галузі, включаючи залізницю, порти та авіасполучення, з метою формування в Україні прозорого та конкурентного транспортного ринку.

Відповідні домовленості були досягнуті в ході зустрічі глави уряду з представниками великого бізнесу та профільних ділових асоціацій, повідомляє Урядовий портал

«Сьогодні нам потрібна стратегія розвитку транспорту - і по залізниці, і по автомобільним дорогам, і по портам, і по авіасполученню. В той час, коли всі нарощують свій логістичний потенціал, ми його просто втрачаємо - відсутністю стратегії, відчутності прозорості й відкритості. У нас немає кінцевої мети. А між тим інфраструктура має стати якісним сервісом для економіки», - зазначив Гройсман.

Він підкреслив, що інфраструктура – надзвичайно важлива для розвитку економіки, утвердження позицій України на внутрішньому та зовнішньому ринках, створення робочих місць. «Нам потрібно, аби Укрзалізниця, порти, річковий транспорт, автомобільні дороги – все працювало як єдина система, яка дозволяє бізнесу розвиватися та досягати своїх цілей», - наголосив прем'єр.

Читайте також: Грузія надасть Україні локомотиви для перевезення зерна - Мінінфраструктури

Він визнав, що питання до роботи системи транспорту в Україні є: «Я чую бізнес, і він звертає увагу на непрозорість системи, відсутність доступу (до ресурсів)».

Глава уряду звернув увагу керівництва Міністерства інфраструктури на необхідність формування стратегічного бачення розвитку всього транспортного сектору і доручив за місяць-півтора представити відповідні напрацювання.

Окремо Гройсман доручив напрацювати рішення з підвищення прозорості в роботі залізничного транспорту.

Він нагадав, що в системі залізничних перевезень понад третину становлять перевезення агропродукції, майже 62% - перевезення продукції металургії, а є ще й сегмент пасажирських перевезень, який фактично дотується за рахунок транспортування вантажів.

Він зазначив, що ця система важка і реагувати на потреби ринку швидко й прозоро наразі не здатна. «Але впевнений, що ми можемо знайти формат, який дозволить вирішити проблему», - сказав Гройсман.

Учасники наради зі свого боку запропонували низку ініціатив, які можуть бути розглянуті як на рівні уряду, так і на рівні парламенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-