Україна та Грузія створять СП для управління поромами Укрзалізниці

Україна та Грузія створять СП для управління поромами Укрзалізниці

Укрінформ
ПАТ "Українська залізниця" та АТ "Грузинська залізниця" створять підприємство для спільного управління поромами УЗ на Чорному морі.

Про це інформує Мінінфраструктури з посиланням на заступника міністра інфраструктури з питань європейської інтеграції Віктора Довганя за результатами двосторонніх зустрічей з питань поглиблення двостороннього співробітництва України та Грузії у сфері транспорту в рамках державного візиту Президента України до Грузії.

"Основним питанням стало створення спільного підприємства між залізницями України та Грузії для спільного оперування українськими поромами на Чорному морі, які знаходяться на балансі ПАТ "Українська залізниця", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Порошенко і голова уряду Аджарії домовилися про розвиток туризму

Так, підприємство має реалізувати принцип "єдиного вікна" при обробці вантажів на Транскаспійському міжнародному транспортному маршруті.

"Спільне підприємство не тільки сприятиме розвитку Транскаспійського міжнародного транспортного маршруту (ТМТМ), але й допоможе реалізувати принцип "єдиного вікна" при обробці вантажів, що йдуть по цьому маршруту. В цьому ж контексті обговорюється і питання спільного управління поромами", - розповів Довгань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-