ПриватБанк отримав статус первинного дилера ОВДП

ПриватБанк отримав статус первинного дилера ОВДП

Укрінформ
ПриватБанк отримав право підписати договір з Міністерством фінансів з метою набуття статусу первинного дилера на ринку державних цінних паперів.

Про це йдеться в рішенні засідання Комісії з відбору та оцінки функціонування первинних дилерів облігацій внутрішніх державних позик (ОВДП), повідомляє прес-служба ПриватБанку.

"Статус первинного дилера дає банку виняткове право брати участь в аукціонах з розміщення ОВДП та інших операціях з цими цінними паперами, що проводить Мінфін. За умовами конкурсу кількість первинних дилерів не перевищує 16 банків, кожен з яких повинен забезпечувати купівлю в розмірі не менше 3% загального обсягу розміщення та не менше 3% загального обсягу обігу на вторинному ринку протягом кожного півріччя", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Мінфін та ПриватБанк створюватимуть систему верифікації бюджетних виплат

До участі у відборі запрошувалися банки, які мають ліцензію на провадження професійної діяльності на фондовому ринку - діяльності з торгівлі цінними паперами; мають оплачений статутний капітал, еквівалентний не менш як 10 млн євро; мають практичний досвід роботи на ринку ОВДП (загальний обсяг торгівлі ОВДП - від 1 млрд грн).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-