Претендент на купівлю дочки російського Сбербанку оцінив її активи в $140 мільйонів

Претендент на купівлю дочки російського Сбербанку оцінив її активи в $140 мільйонів

Укрінформ
Білоруський бізнесмен Віктор Прокопеня, який претендує на купівлю дочки російського Сбербанку, оцінює її чисті активи в $140 млн.

Про це він заявив в інтерв'ю Delo.UA.

«Чисті активи Сбербанку України сьогодні $140 млн, а не $235-470 млн», - сказав Прокопеня.

Він зазначив, що веде переговори зі Сбербанком тому, що вважає, що це прекрасна інвестиційна можливість. 

«Моя заявка не пов'язана із заявкою Гусельникова і Гуцерієва, рівно як і з іншими заявками, які можуть зараз знаходитися в НБУ. Наразі основний фокус на отриманні дозволів регуляторів», - додав Прокопеня.

Як повідомлялося, НБУ 30 червня 2017 року отримав пакет документів від громадянина Білорусі та Республіки Кіпр Віктора Прокопені для погодження опосередкованого (через ВАТ «Паритетбанк») придбання 100% акцій ПАТ «Сбербанк». 

Читайте також: Російський ВТБ “скорочується” в Європі, Сбєрбанк готується - ЗМІ

У НБУ зауважують, що відповідно до статті 34 Закону України «Про банки та банківську діяльність» регулятор розглядає документи, визначені у цій статті, протягом трьох місяців з дня отримання повного пакета відповідних документів. Під час розгляду пакета документів Національний банк України перевірить відповідність ділової репутації інвестора вимогам, встановленим у нормативно-правових актах Національного банку України, його фінансовий стан та джерела походження коштів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-