Генпрокуратура та СБУ прийшли з обшуками до Укргазвидобування

Генпрокуратура та СБУ прийшли з обшуками до Укргазвидобування

Укрінформ
Посадових осіб ПАТ звинувачують у змові зі службовими особами іноземних компаній та зловживанні службовим становищем усупереч інтересам служби.

Про це повідомляє Управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України, за оперативного супроводження Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки Служби безпеки України, здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

«Досудовим розслідуванням установлено, що службові особи ПАТ «Укргазвидобування», діючи за попередньою змовою зі службовими особами іноземних компаній, зловживаючи своїм службовим становищем усупереч інтересам служби, шляхом завищення вартості робіт з гідророзриву пластів, які проводяться на території Полтавської та Харківської областей, протягом 2016-2017 років заволоділи державними коштами в особливо великих розмірах», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Політична еліта чинить опір антикорупційним процесам - Ситник

Встановлено, що у 2016 році ПАТ «Укргазвидобування» проведено 4 тендери щодо проведення робіт із гідророзривів пластів на свердловинах, які перебувають на балансі українського підприємства.

Умовами таких тендерів було виконання 100 операцій з гідророзривів пласта загальною вартістю близько 400 млн грн.

Наразі, на підставі дозволу слідчого судді, у кримінальному провадженні, з метою відшукування оригіналів документів щодо укладання та виконання договорів, проводяться слідчі дії - обшуки в приміщеннях регіонального відділення ПАТ «Укргазвидобування» та підприємствах підрядниках.

Досудове розслідування триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-